Slapend “rijk” worden deel 1 – 10 % rente op je spaargeld?

[us_single_image image=”1992″ size=”full”]

Slapend “rijk” worden deel 1 – 10 % rente op je spaargeld?

Wie fantaseert er nou niet om slapend rijk te worden en geld te verdienen door simpelweg niets te doen? Het klinkt te mooi om waar te zijn en vaak is het dat ook. Gelukkig zijn er manieren waarop jij geld kunt verdienen in de crypto wereld door helemaal “niets” te doen. Ik noem dit passief inkomen en ik heb mij hier verder voor jou in verdiept.

Een manier om passief inkomen te verdienen binnen de crypto wereld is één die lijkt op iets wat je al kent, namelijk de rente op je spaarrekening. Wanneer jij geld op je spaarrekening hebt staan dan leent de bank dit vervolgens uit aan andere partijen. Zij verdienen hier geld mee door het rekenen van rente aan die partijen. Vervolgens geven zij een stukje van de winst terug aan jou door het geven van rente over je spaargeld. In de huidige tijd geven banken nog maar rentes van 0,01%, niet de moeite waard als je het mij vraagt. Dit is voor mij dan ook een reden om op zoek te gaan naar een alternatief.

Mijn zoektocht naar een alternatief is positief verlopen. Ik ben erachter gekomen dat je in de crypto wereld net als bij een bank je crypto geld kan storten en in ruil daarvoor beloond wordt met periodieke rente inkomsten. In deze blog ga ik je uitleggen hoe dit in zijn werk gaat en behandel ik de naar mijn mening twee meest betrouwbare aanbieders binnen de crypto wereld, Celsius Network en BlockFi.

Je hebt nu vast dezelfde vragen die ik had voorafgaand aan mijn onderzoek. Is dit wel betrouwbaar en is mijn geld hier veilig? Hoe kan het dat hier wel hoge rentes worden gegeven en bij banken niet? Dit heb ik voor je uitgezocht!

Is dit wel betrouwbaar en is mijn geld hier veilig?

Zoals je weet steekt de crypto wereld heel anders in elkaar dan de huidige bankwereld waar je bekend mee bent. De crypto wereld heeft minder regulatie en heeft daardoor te maken met minder zware regelgeving. Dit betekent niet dat iets in crypto minder betrouwbaar is. Het betekent wel dat zij meer mogelijkheden hebben en daardoor bijvoorbeeld hogere rentes kunnen aanbieden. Logischerwijs ben je door minder regulatie als consument minder beschermd, ik vind dat het belangrijk is om daar goed bij stil te staan. De tegenwerking daarvan is dat je beloning ook veel hoger is, zeg nou zelf wat ontvang je liever op je spaargeld, 0,01% of 10%?

Een logische gedachte voor iedereen die dit leest is dat er een enorm speculatierisico is als je bijvoorbeeld Bitcoin koopt en dit wegzet tegen rente. Een volkomen logische gedachte, alleen wat je misschien nog niet weet is dat er verschillende vormen van de digitale dollar zijn. Een voorbeeld hiervan is USDC, dit is een project waarbij elke digitale $ volledig is gedekt door een echte $, oftewel er is geen risico. De waarde van 1 USDC is logischerwijs 1 $ oftewel hiermee is je speculatierisico weggenomen. Op USDC kun je bijvoorbeeld 8,6% rente per jaar ontvangen.

Een voorbeeldje, voor het gemak hou ik het even bij de $. Stel je voor je hebt een spaarrekening met $ 10.000, op je huidige bank zou je over een jaar met 0,01% rente wel 1 $ ontvangen. Wanneer je $ 10.000 bij bijvoorbeeld BlockFi neerzet ontvang je een jaarlijkse rente van 8,6 % wat inhoudt dat je een rentebedrag van $860 ontvangt. Dit is 860x zoveel… Maar dat is nog niet alles, want de rente ontvangsten bij de twee crypto aanbieders zijn gebaseerd op compounding interest. Simpelweg gezegd houdt dit in, je krijgt rente op je rente. Dus wanneer je bij Blockfi $ 10,000 stort is je eerste maandelijkse rente ontvangst $ 71,67 (860/12). De volgende maand wordt je rente berekend over een bedrag van $ 10.071,67.

Ik kan mij voorstellen dat ik nu je aandacht heb getrokken maar je nog steeds met het gevoel zit of dit allemaal wel veilig is. Per aanbieder vertel ik hieronder hoe zij omgaan met je geld en hoe zij de veiligheid waarborgen.

Celsius Network werkt met BitGo als custodian. Een custodian is een derde partij die verantwoordelijk is voor het veilig houden van het geld. BitGo staat bekend als één van de meest betrouwbare custodians binnen de crypto wereld. BitGo slaat het geld op in ‘cold storage’. Dit betekent dat het geld digitaal wordt opgeslagen op locaties die niet zijn verbonden aan het internet. Hiermee voorkomt BitGo dat het geld middels een hack gestolen kan worden. Daarnaast zijn er talloze fysieke beveiligingsmethodes en procedures. BitGo levert daarnaast een verzekering die een bedrag tot 100 miljoen dekt wanneer er eventuele verliezen worden geleden.

BlockFi heeft Gemini als custodian. Gemini is één van de grootste en betrouwbaarste crypto handelsplatformen. Gemini houdt 95% van hun geld in ‘cold storage’. Het grootste gedeelde van het geld dat in ‘cold storage’ staat is daarnaast ook verzekerd. Dus mocht er toch wat gebeuren dan zal Gemini het verloren geld uit de verzekering halen. Net als BitGo heeft Gemini daarnaast talloze fysieke beveiligingsmethodes en procedures.

Hoe kan het dat hier wel hoge rentes worden gegeven en bij banken niet?

Zowel Celsius als BlockFi werken met institutionele partijen. Een institutionele partij is een persoon of organisatie die handelt met grote hoeveelheden geld. Omdat deze partijen grote hoeveelheden geld nodig hebben om bepaalde liquiditeit te behalen lenen zij geld. Hier komen Celsius en BlockFi om de hoek kijken, het geld dat wij storten kun je zien als een lening aan Celsius en BlockFi. Vervolgens lenen zij ons geld uit aan de institutionele partijen tegen een hogere rente en daar verdienen Celsius en BlockFi geld mee. Als beloning voor het storten van ons geld ontvangen wij een deel van de verdiensten in de vorm van periodieke renteontvangsten. Simpelweg gezegd gebruiken Celsius en BlockFi ons geld om het uit te lenen aan grote partijen die een hogere rente betalen.

Centrale banken werken op exact dezelfde wijze, zij gebruiken ook ons geld om dit vervolgens uit te lenen aan derde partijen. Het verschil tussen de centrale banken en de crypto aanbieders is dat centrale banken het grootste gedeelte van de winst zelf houden. Dit komt onder andere doordat zij volgens de regelgeving aan bepaalde reserves moeten voldoen.

Celsius Network

In 2018 heeft Celsius Network via een ICO $ 53 miljoen opgehaald via investeerders. Met deze investering heeft Celsius het platform gebouwd om vervolgens in juli 2018 te beginnen met het uitbetalen van wekelijkse rente betalingen aan de mensen die geld hebben gestort. Het bedrijf is opgezet door Alex Mashinsky, je zou hem wellicht kennen als bedenker van VOIP.

Op 18 februari 2020 zijn dit de indrukwekkende cijfers van Celsius Network:

 • 74.000 geregistreerde gebruikers
 • 22.000 actieve gebruikers
 • $ 514,662,999 aan crypto in beheer
 • $ 11,139,957 aan rente uitbetaald aan mensen die geld op Celsius hebben gestort

Elke maandag ontvang je op de mail de nieuwe rentetarieven voor die week, dit zijn de rentetarieven voor deze week:

De actuele tarieven kun je hier vinden -> https://celsius.network/rates/

Handige informatie over Celsius:

 • Er is geen minimum storting
 • Er zijn geen fees voor het storten of opnemen van bedragen
 • Je kunt je geld elk moment opnemen
 • Elke maandag ontvang je wekelijkse rente welke vrijdag wordt berekend
 • De rente is compounding, je ontvangt dus rente op rente
 • Als je mijn referral link gebruikt en $ 200 of meer stort ontvangen wij beide $ 10 in Bitcoin

Hoe werkt Celsius Network?

Als je na het lezen van mijn blog geinterreseerd bent geraakt in de mogelijkheden van Celsius Network en hebt besloten om een account aan te maken dan help ik je graag:

 • Stap 1: Download de mobiele app via de Apple App Store of Google Play Store https://celsiusnetwork.app.link/1965230eba
 • Stap 2: Gebruik de referral code 1965230eba. Als je $200 of meer stort ontvangen wij beide $ 10 waarde aan Bitcoin in je account, na 72 uur kun je deze opnemen
 • Stap 3: Registreer je voor Celsius en vul alle benodigde informatie in. Net als bij een centrale bank zal er gevraagd worden om je identiteit te bewijzen. Bij Celsius kan dit gelukkig allemaal digitaal.
 • Stap 4: Beveilig je account door middel van two factor authentication (2FA). Je geld staat niet daadwerkelijk op je mobiele app, maar als iemand toegang krijgt tot je mobiel kan die persoon het wel naar zichzelf sturen. Dit is geen verplichting maar ik raad het je wel aan.
 • Stap 5: Stort geld in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of USDT op je Celsius account via ‘Wallets’
 • Stap 6: Elke maandag ontvang je wekelijkse rente over je stortingen, je krijgt ook een mail met de ontvangen rente en de nieuwe wekelijkse rentes

Wat ik je nog wil meegeven is dat Celsius Network een eigen token heeft genaamd $CEL. Wanneer je USDT stort op Celsius dan is de standaard instelling dat je de rente ontvangt in USDT. Je kunt echter ook kiezen om je rente te ontvangen in $CEL als beloning krijg je daarvoor een hogere rente. De hoogte van je rente is afhankelijk van hoeveel $CEL je op je account hebt staan. In de afbeelding van de rentetarieven zijn alle groene rente percentages de percentages die je ontvangt als je ervoor kies om rente in $CEL te ontvangen. Hier een overzicht van de Celsius Loyalty Rewards.

Celsius Network heeft in de mobiele applicatie ook een feature die CEL Pay heet. Met CEL Pay kan je geld versturen naar anderen via onder andere whatsapp. Op deze manier zou je $10 in Bitcoin naar je moeder kunnen versturen om haar te verwelkomen in de wondere wereld die crypto heet.

Hoe werkt BlockFi?

BlockFi is een bedrijf dat is opgestart in 2017 met het doel om een leenplatform te worden in de crypto wereld. BlockFi heeft via zes investeringsronden $ 108 miljoen opgehaald. BlockFi is ondersteund door grote en bekende investeerders uit de crypto wereld zoals Morgan Creek Digital, Winklevoss Capital en ga zo maar door.

BlockFi is minder transparant en minder gericht op de community daarom zijn er ook minder cijfers bekend:

 • $ 650,000,000 aan crypto in beheer

Dit zijn de huidige rentetarieven:

De actuele tarieven kun je hier vinden -> https://blockfi.com/rates/

Handige informatie over BlockFi:

 • Er is geen minimum storting
 • Elke maand kun je één gratis opname doen
 • Je kunt je geld elk moment opnemen, maar het duurt meestal een dag
 • Je ontvangt maandelijks rente aan het begin van de maand
 • De rente is compounding, je ontvangt dus rente op rente

Hoe werkt BlockFi?

Als je na het lezen van mijn blog geinterreseerd bent geraakt in de mogelijkheden van BlockFi en hebt besloten om een account aan te maken dan help ik je graag:

 • Stap 1: Ga naar https://blockfi.com/?ref=f313c008
 • Stap 2: Gebruik de referral code f313c008
 • Stap 3: Registreer je voor BlockFi en vul alle benodigde informatie in. Net als bij een centrale bank zal er gevraagd worden om je identiteit te bewijzen. Bij BlockFi kan dit gelukkig allemaal digitaal.
 • Stap 4: Beveilig je account door middel van two factor authentication (2FA). Je geld staat niet daadwerkelijk op de website, maar als iemand toegang krijgt tot je account kan die persoon het wel naar zichzelf sturen. Dit is geen verplichting maar ik raad het je wel aan.
 • Stap 5: Stort geld in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of USDC op je BlockFi account via deposit
 • Stap 6: Aan het begin van de maand ontvang je maandelijkse rente over je stortingen, je krijgt ook een mail met de ontvangen rente

Wat mij vertrouwen geeft is dat BlockFi onlangs $ 30 miljoen aan investering heeft opgehaald. Zij gaan dit geld gebruiken om uit te breiden qua regio’s die zij aanbieden, het bouwen van een mobiele applicatie, om geld heen en weer te sturen en het team uit te breiden van 75 naar 150 medewerkers.

Tips

Zelf maak ik gebruik van beide platformen om dat elk platform voor- en nadelen heeft ten opzichte van elkaar. Mijn tip is om je op beide platformen te registreren en een klein bedrag te storten en vervolgens uit te vinden welk platform het best bij je past of dat je net als ik het liefst gebruik maakt van beide platformen. Ik hoop dat je door middel van dit artikel een alternatief hebt om met je crypto geld te gaan verdienen in plaats van het te #HODLen zonder er iets voor terug te krijgen.

Voor de mensen met weinig crypto ervaring hoop ik dat deze blog een eerste stap is om de crypto wereld binnen te treden. Mijn website https://cryptogoeroe.nl begeleid jullie met dit nieuwe avontuur.

Als er vragen zijn over het gebruik van deze platformen, het registreren of iets anders kom dan langs op mijn Discord -> https://discord.gg/hC7ZeTq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *