Wat is een ICO?

[us_single_image image=”166″ size=”full”]

Wat is een ICO?

In de wereld van crypto ontstaan bedrijven op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is via een ICO (Initial Coin Offering). Een bedrijf schetst een idee en vraagt daar een bepaalde investering voor in Bitcoin en/of altcoins. In ruil hiervoor krijg jij, als investeerder, een percentage van de nieuwe altcoin die ontstaat na de ICO. Je kunt dit vergelijken met de beursgang van een bedrijf. Je bezit vervolgens digitale munten in deze nieuwe altcoin oftewel een soort van aandelen. Een munt heeft vaak een bepaalde functie binnen het bedrijf die ervoor dient te zorgen dat deze meer waard wordt.

Je kunt dus investeren in bedrijven door middel van een ICO, iets wat veelvuldig gebeurd binnen de crypto wereld. Via Coindesk kun je zien hoeveel er inmiddels via ICOs is geïnvesteerd. In de maand november is er bijvoorbeeld 743.2 miljoen $ geïnvesteerd in ICOs. Dit bedrag is verdeeld onder vele projecten die een ICO hebben gehouden.

Onderzoek

ICOs kom je binnen de crypto wereld overal tegen. Op Twitter, Blockfolio, Coinmarketcap en op Facebook. Het is een manier om meer Bitcoin te verdienen, maar ben je wel bewust van de risico’s. Doordat er zoveel ICOs zijn zie je door de bomen al snel het digitale bos niet meer, ik wil je dan ook adviseren om altijd goed onderzoek te doen voordat jij in een ICO investeert.

Op de website van Tokenmarket vind je een overzicht van de lopende en toekomstige ICOs.

Return on Investment (ROI)

Er zijn ook websites waar je kunt bekijken wat de Return on Investment (ROI) is van ICOs. Je kunt dit doen op de volgende website, https://icostats.com. Als je vervolgens op ROI since ICO klikt zie je een overzicht van de ICOs met de beste ROI sinds ze zijn gestart. Op dit moment is NXT de nummer één. NXT heeft tijdens de ICO in 2013 een bedrag van $ 16.800 opgehaald en heeft nu een waarde van $ 140.000.000. NXT heeft daarmee een ROI van ongeveer 840000%, oftewel de investering in NXT is 8.400x over de kop gegaan. Als je destijds € 100 in NXT hebt geïnvesteerd dan zou dit nu € 840.000 waard zijn.

Tags: ,

1 reactie

  • […] 2018 heeft Celsius Network via een ICO $ 53 miljoen opgehaald via investeerders. Met deze investering heeft Celsius het platform gebouwd […]

    Beantwoorden
  • Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *