Altcoins en Cryptocurrency

[us_single_image image=”162″ size=”full”]

Altcoins en Cryptocurrency

Naast de wondere wereld van Bitcoin bestaat er nog een alternatieve wereld vol met andere nieuwe digitale munten. Cryptocurrency is de verzamelnaam voor alle digitale munten (Bitcoin en Altcoins). De alternatieve digitale munten worden ook wel altcoins genoemd. Op dit moment zijn er al meer dan 1.500 altcoins. Op Coinmarketcap vind je een overzicht van al deze nieuwe digitale munten.

Een altcoin is net als de Bitcoin een digitale munt. De meest bekende altcoin waar je wellicht van hebt gehoord is Ethereum. Altcoins en Bitcoin worden met elkaar verbonden door de nieuwe technologie Blockchain.

Initial Coin Offering (ICO)

Een altcoin kun je zien als een bedrijf in de crypto wereld. In de wereld van crypto ontstaan bedrijven op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is in de vorm van een ICO (Initial Coin Offering). Ik vertel je hier later meer over.

Handelsplatformen

Deze altcoins kun je vervolgens, net als Bitcoin, verhandelen. Op een gegeven moment komt deze altcoin namelijk op een beurs, op bijvoorbeeld Bittrex of Binance. Bittrex en Binance zijn  platformen waar je altcoins kunt verkopen en kopen.

Bitcoin / Satoshi

De waarde van altcoins wordt aangeduid in Bitcoin/Satoshi. Als de altcoin Ethereum 0.05 Bitcoin waard is. Dan betekent dit, dat je voor één Bitcoin, 20 Ethereum zou kunnen kopen. Wanneer Ethereum nou bijvoorbeeld stijgt naar 0.1 Bitcoin per Ethereum dan zou je 20 Ethereum kunnen verkopen voor 2 Bitcoin. Of te wel je zou in dit geval 1 Bitcoin winst hebben.

Al deze altcoins staan dus in waarde tot Bitcoin op Bittrex en Binance. Ook elke altcoin heeft een waarde in $/€. Op Bittrex en Binance staat altijd de waarde in Bitcoin (Satoshi) en in $. De meeste altcoins zijn echter alleen verhandelbaar in Bitcoin.

Handleidingen Binance en Bittrex

Om je op weg te helpen heb ik een stap voor stap handleiding gemaakt voor het aanmaken en beveiligen van een Bittrex en Binance account. Klik hier voor de handleiding van Bittrex en hier voor de handleiding van Binance.

Handelen in altcoins

Nu je een account hebt aangemaakt kun je starten met handelen in altcoins.

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *