Bitcoin transacties

[us_single_image image=”164″ size=”full”]

Bitcoin transacties

Je weet nu hoe je een Bitcoin kunt kopen. Het wordt nu tijd dat je gaat leren hoe je transacties kunt doen met Bitcoin.

Net als bij een bank werk je bij Bitcoin met een rekeningnummer, ook wel een Bitcoin adres genoemd. Een Bitcoin adres ziet er echter wel iets anders uit dan een rekeningnummer bij een bank. Een voorbeeld van een Bitcoin adres is: 1FE3nYK58V34dY6jwarFRAZZTbNtDzUq1n. Zoals eerder beschreven kun je middels de blockchain alle transacties die ooit zijn gedaan met Bitcoin terug zien. Ga maar eens naar blockchain.info. Je ziet rechtsonder ‘Search’ staan. Vul het bovenstaande Bitcoin adres in en klik op ‘Search’. Je ziet nu alle transacties die ooit zijn gedaan met dit Bitcoin adres.

Wanneer jij je eerste Bitcoin aanschaft krijg jij ook je eigen unieke Bitcoin adres. Stel je voor dat jij vervolgens deze Bitcoin wilt versturen naar een ander Bitcoin adres, bijvoorbeeld die van een vriend. Wat je dan nodig hebt is het unieke Bitcoin adres van deze vriend.

Bij een transactie zijn er drie velden die ingevuld en gecheckt moeten worden. Het adres waar je de Bitcoin heen wilt sturen, het aantal Bitcoin wat je wilt versturen en de fee die wordt betaald. Wanneer je de transactie verstuurt, wordt deze opgenomen in een blok. Blokken van een Bitcoin worden om de 10 minuten toegevoegd aan de blockchain. Deze tijd heeft het dus ook minimaal nodig om van jouw adres naar een vriend zijn adres te komen. Je kunt alle transacties altijd volgen via de blockchain.

Tx hash

Elke transactie heeft een unieke code, ook wel een tx hash genoemd. Een tx hash ziet er als volgt uit: 7388f0b6eddee636b468081dd50aa94e05fa10da1d5e511fe61cd09f1f7b7951. Wanneer je jouw tx hash invult bij search via blockchain.info, kun je de status van je transactie bekijken. Wanneer het blok is toegevoegd aan de blockchain bezit je vriend de Bitcoin en kan deze vervolgens weer uitgeven. In de praktijk duurt het soms wel iets langer dan 10 minuten voordat je transactie door je vriend is ontvangen en bij jou definitief is afgeschreven.

Video Bitmymoney

In deze video laat Bitmymoney stap voor stap zien hoe jij een Bitcoin verstuurt naar een Bitcoin adres. Ik adviseer je om deze eerst een rustig te bekijken voordat jij je eerste Bitcoin transactie doet.

[us_separator type=”invisible”]
[us_separator type=”invisible”]

Wanneer je Bitcoin wilt ontvangen van iemand anders dan geef je, je unieke Bitcoin adres aan deze persoon. Deze persoon zal vervolgens Bitcoin naar dit adres kunnen toesturen. Zodra de transactie bevestigd is op de blockchain staan de Bitcoin op jouw adres.

Cryptocurrency veilig bewaren

Nu je weet hoe je een Bitcoin transactie doet is het tijd voor de volgende stap, Cryptocurrency veilig bewaren.

Tags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *