Bittrex – Algemene uitleg

[us_single_image image=”1273″ size=”full”]

Bittrex – Algemene uitleg

Je weet nu hoe je een Bittrex account kunt aanmaken en hoe je hier vervolgens op kunt inloggen. Nu ga ik je meer vertellen over hoe Bittrex werkt. Om het overzichtelijker te maken adviseer ik je om nu eerst in te loggen op Bittrex.

De markt

Wanneer je naar de markt van Bittrex gaat, zie je dat er drie verschillende markten zijn, namelijk de Bitcoin markt, Ethereum markt en USDT (Tether) markt. Wij richten ons eerst op de Bitcoin markt. De Bitcoin markt is de markt waarin je altcoins koopt en verkoopt met Bitcoin.

Zoals je kunt zien zijn er meerdere pagina’s met altcoins. Je kunt door deze pagina’s heen bladeren door op ‘next’ te klikken.

Selecteren van een altcoin

Je kunt een altcoin vinden door te bladeren via de knop ‘next’ of door in het zoekveld de naam van de altcoin in te voeren, bijvoorbeeld ‘Stratis’.

Wanneer je een altcoin wilt kopen dan is de eerste stap om op ‘BTC-STRAT’ te klikken.

Je komt nu in het scherm van de betreffende altcoin terecht.

Algemene informatie

Je zit nu in het scherm van de altcoin Stratis. Er komt meteen veel informatie op je af. Laten wij hier samen eens naar kijken.

Aan de rechterkant zie je een overzicht van de prijs en het volume:

  • Als eerste zie je het logo van de altcoin, de naam van de altcoin, Stratis, en de naam van de digitale munt die daarbij hoort, STRAT.
  • Last: Dit betreft de laatste prijs in Bitcoin (0.00061710 Satoshi) en in dollar $ (7,29).
  • Vol: Dit is het volume waar de altcoin de laatste 24 uur voor is verhandeld. In het geval van Stratis 2.328 Bitcoin, ongeveer 27 miljoen dollar.
  • Bid: Dit is het hoogste bod in Bitcoin voor de altcoin. Dit betekent dat de hoogste bieder om STRAT te kopen er een bedrag van 0.00061710 Bitcoin/Satoshi voor over heeft.
  • Ask: Dit is de hoogste verkooporder voor de altcoin. Dit betekent dat de laagste prijs voor het verkopen van STRAT 0.00061748 Bitcoin/Satoshi bedraagt.
  • 24H High: Dit is de hoogst genoteerde prijs in de laatste 24 uur genoteerd in Bitcoin en dollar.
  • 24L Low: Dit is de laagst genoteerde prijs in de laatste 24 uur genoteerd in Bitcoin en dollar.

Aan de linkerzijde zie je een ‘chart’:

Onder ‘Timeline’ zie je een kaart van de altcoin STRAT in waarde ten opzichte van Bitcoin.

Binnen de kaarten zijn er op Bittrex nog vele andere opties. Je kunt bijvoorbeeld op ‘30 Min’, ‘Chart’ en ‘Studies’ klikken voor meer informatie.

Onder ‘Order book’ staat een overzicht van de verdeling tussen de ‘Bids’ en Asks’. Groen is de kant die STRAT wil kopen en rood de kant die STRAT wil verkopen.

Onder ‘Wallet’ staat hetzelfde als onder ‘Wallets’ in het algemeen. Hier is de wallet echter specifiek voor de betreffende altcoin.

Het volgende wat je ziet is ‘Trading’. Links zie het onderdeel ‘Buy Stratis’.

Aan de rechterzijde zie je het onderdeel ‘Sell Stratis’.

Dit zijn de schermen die je gaat gebruiken om altcoins te kopen en verkopen.

  • Units: Hier vul je het aantal STRAT (Stratis) in die jij wilt kopen of verkopen.
  • Bid/Ask: Hier vul je de BTC (Bitcoin) prijs in die je per STRAT (Stratis) wilt betalen of per STRAT vraagt om te verkopen.
  • Total: Wanneer je deze velden invult, berekent Bittrex vervolgens wat de totalen zijn voor de aanschaf/verkoop.

In de handleiding voor het kopen en verkopen van altcoins vertel ik je meer over dit onderwerp.

Onder het vak ‘Trading’ staat het ‘Order Book’. Het Order Book bestaat uit twee onderdelen. Onder ‘Bids’ staan alle biedingen om STRAT te kopen. De eerste order is 18.6 STRAT voor de prijs van 0.00062450 Bitcoin per STRAT. Je kunt deze 18.6 STRAT dus kopen voor 0.0116 Bitcoin.

Onder ‘Asks’ staat het aanbod om STRAT te verkopen, het eerste aanbod is 61.4 Stratis voor de prijs van 0.00062450 Bitcoin per Stratis. Je kunt dus 61.4 STRAT verkopen voor 0.0508 Bitcoin.

Onder het ‘Order Book’ vind je ‘Open Orders’. In dit scherm zie je de orders die jij hebt geplaatst om STRAT te kopen of te verkopen, maar die nog niet zijn gevuld.

Onder ‘Market History’ zie je de meest recente aankopen en verkopen van iedereen die op Bittrex handelt.

Het laatste onderdeel is ‘My Order History’. Hierin staan alle aan- en verkopen die je hebt uitgevoerd op Bittrex voor deze altcoin.

Nu je een goed beeld hebt van hoe Bittrex werkt, ga ik je meer vertellen over hoe jij altcoins kunt kopen en verkopen.

[us_btn text=”Download” link=”url:https%3A%2F%2Fcryptogoeroe.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2FHandleiding-Bittrex-Algemene-uitleg.pdf||target:%20_blank|” icon=”picture as pdf”]
Tags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *