Bittrex – Het kopen van altcoins

[us_single_image image=”1273″ size=”full”]

Bittrex – Het kopen van altcoins

Nu je de handleiding over de algemene uitleg van Bittrex hebt gelezen gaan wij verder met de volgende stap, het kopen van altcoins.

Selecteren van een altcoin

Je kunt een altcoin vinden door te bladeren via de knop ‘next’ of door in het zoekveld de naam van de altcoin in te voeren, bijvoorbeeld ‘Stratis’.

Wanneer je een altcoin wilt kopen, is de eerste stap om op ‘BTC-STRAT’ te klikken.

Je komt nu in het scherm van de betreffende altcoin terecht.

Het eerste scherm wat je onder ‘Trading’ tegenkomt, is het ‘Buy’ scherm. Dit is het scherm dat je gaat gebruiken om altcoins te kopen.

Op deze account staat een saldo van 0.24339 BTC (Bitcoin). Met dit saldo kun je nu altcoins gaan kopen.

  • Units: Hier vul je het aantal STRAT (Stratis) in dat jij wilt kopen.
  • Bid: Hier vul je de BTC (Bitcoin) prijs in die je per STRAT (Stratis) wilt betalen.
  • Total: Bittrex berekent na het invullen van de eerste twee velden uit wat de totalen zijn.

Je bent nu aangekomen bij een speciaal moment. Het aanschaffen van je eerste altcoin. Je kunt altcoins op twee manieren kopen. Namelijk door een bod te plaatsen via ‘Bids’ of rechtstreeks van de markt via de ‘Asks’ kant.

Kopen van een altcoin via ‘Bids’

Op dit moment is de laagste prijs per STRAT (Stratis) 0.00061898 Bitcoin. Wanneer je een lager bedrag per STRAT wil betalen maak je gebruik van ‘Bids’. In het voorbeeld wil ik 10 STRAT aanschaffen. Per STRAT wil ik hiervoor 0.00060000 Bitcoin bieden. Het scherm ‘Buy Stratis’ vul je op de volgende manier in:

Wanneer je de order wilt aanmaken, klik je op de blauwe knop ‘Buy Stratis’. Het volgende scherm komt nu naar voren:

Wanneer je de order definitief wilt plaatsen, klik je op de blauwe knop ‘Confirm’. Je order staat nu in het ‘Order book’ onder ‘Bids’. Hij staat nu ook onder je ‘Open orders’.

Nu is het wachten op iemand die zijn STRAT wil verkopen voor deze prijs. Zolang de order openstaat, kun je de order annuleren. Dit doe je door te klikken op het rode kruisje. Wanneer de order is gevuld worden er 10 STRAT toegevoegd aan je account en 0.00601500 Bitcoin van je account afgeschreven.

Een altcoin rechtstreeks van de markt kopen

Wanneer je een altcoin rechtstreeks van de markt wilt kopen, kun je gebruik maken van twee opties. De eerste optie is door gebruik te maken van dezelfde stappen als bij het kopen van een altcoin via ‘Bids’. Het enige verschil is dat je nu een Bitcoin prijs invult die gelijk is aan de eerste ‘Ask’.

De andere optie is om op de blauwe pijl naar beneden te klikken.

In het volgende overzicht zie je dat de laagste vraagprijs 0.00062009 Bitcoin per STRAT is. Er worden 242.8 STRAT voor deze prijs aangeboden. Wanneer je deze 242.8 STRAT wilt kopen, klik je op de blauwe pijl naar beneden.

Het volgende scherm komt naar voren:

Door op ‘Confirm’ te klikken koop je 242.2 STRAT tegen een prijs van 0.00062009 Bitcoin per STRAT. In totaal betaal je hiervoor 0.15 Bitcoin. Er gaan nu 0.15 Bitcoin van je balans af en er worden 242.2 STRAT bijgeschreven op je account. Je kunt je saldo van je Bitcoin en altcoins altijd bekijken onder ‘Wallets’.

[us_btn text=”Download” link=”url:https%3A%2F%2Fcryptogoeroe.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2FHandleiding-Bittrex-Het-kopen-van-altcoins-2.pdf||target:%20_blank|” icon=”picture as pdf”]
Tags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *