Bittrex – Het verkopen van altcoins

[us_single_image image=”1273″ size=”full”]

Bittrex – Het verkopen van altcoins

Nu je de handleiding over de algemene uitleg van Bittrex hebt gelezen gaan wij verder met de volgende stap, het verkopen van altcoins.

Selecteren van een altcoin

Je kunt een altcoin vinden door te bladeren via de knop ‘next’ of door in het zoekveld de naam van de altcoin in te voeren, bijvoorbeeld ‘Stratis’.

Wanneer je een altcoin wilt kopen, is de eerste stap om op ‘BTC-STRAT’ te klikken.

Je komt nu in het scherm van de betreffende altcoin terecht.

Aan de rechterkant onder ‘Trading’ zie je het ‘Sell’ scherm. Dit is het scherm die je gaat gebruiken om altcoins te verkopen.

Op deze account staat een saldo van 250 STRAT (Stratis). Je kunt deze STRAT verkopen voor Bitcoin.

  • Units: Hier vul je het aantal STRAT (Stratis) in die jij wilt verkopen
  • Ask: Hier vul je de BTC (Bitcoin) prijs in die je per STRAT (Stratis) wilt vragen
  • Total: Bittrex berekent na het invullen van de eerste twee velden uit wat de totalen zijn

Je kunt altcoins op twee manieren verkopen. Namelijk door een order te plaatsen via ‘Asks’ of rechtstreeks op de markt via de ‘Bids’ kant.

Verkopen van een altcoin via ‘Asks’

Op dit moment is het laagste aanbod per STRAT (Stratis) 0.00055000 Bitcoin. Wanneer je een hoger bedrag per STRAT wilt vragen, maak je gebruik van ‘Asks’. In het voorbeeld wil ik 250 STRAT verkopen. Per STRAT wil ik hiervoor 0.00060000 Bitcoin ontvangen. Het scherm ‘Sell Stratis’ vul je op de volgende manier in:

Wanneer je de order wilt aanmaken, klik je op de blauwe knop ‘Sell Stratis’. Het volgende scherm komt nu naar voren:

Wanneer je de order definitief wilt plaatsen, klik je op de blauwe knop ‘Confirm’. Je order staat nu in het ‘Order book’ onder ‘Asks’. Hij staat nu ook onder je ‘Open orders’.

Nu is het wachten op iemand die STRAT wil gaan kopen voor deze prijs. Zolang de order openstaat kun je de order annuleren. Dit doe je door middel van het klikken op het rode kruisje. Wanneer de order is gevuld, worden er 250 STRAT van je account afgeschreven en 0.14962500 Bitcoin bijgeschreven.

Een altcoin rechtstreeks op de markt verkopen

Wanneer je een altcoin rechtstreeks op de markt wilt verkopen, kun je gebruik maken van twee opties. De eerste optie is door gebruik te maken van dezelfde stappen als bij het verkopen van een altcoin via ‘Asks’. Het enige verschil is dat je nu een Bitcoin prijs invult die gelijk is aan de eerste ‘Bid’.

De andere optie is om op de blauwe pijl naar beneden te klikken.

In het volgende overzicht zie je dat het laagste bod 0.00056865 Bitcoin per STRAT is. Er worden 370.7 STRAT voor deze prijs aangeboden. Wanneer je deze 370.7 STRAT wilt kopen, klik je op de blauwe pijl naar beneden.

Het volgende scherm komt naar voren:

Door op ‘Confirm’ te klikken verkoop je 250 STRAT tegen een prijs van 0.00056865 Bitcoin per STRAT. In totaal ontvang je hiervoor 0.14 Bitcoin. Er wordt nu 0.14 Bitcoin op je account bijgeschreven en 250 STRAT afgeschreven. Je kunt je saldo van je Bitcoin en altcoins altijd bekijken onder ‘Wallets’.

[us_btn text=”Download” link=”url:https%3A%2F%2Fcryptogoeroe.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F12%2FHandleiding-Bittrex-Het-verkopen-van-altcoins-2.pdf||target:%20_blank|” icon=”picture as pdf”]
Tags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *